Bel direct 112 vanaf je iPhone via SOS-noodmelding in iOS 11

Apple heeft op 19 September 2017 de nieuwe iOS 11 samen met nieuwe functies uitgebracht. Het is nu mogelijk om de hulpdiensten makkelijker te bereiken in geval van nood door de SOS-functie te gebruiken.

Deze functie is een hulpmiddel op de iPhone dat een alarmnummer eenvoudig kan bellen. Welk alarmnummer bereikt wordt, hangt af van de locatie van de telefoon. Het is wel zo, dat in sommige gevallen een alarmnummer gekozen moet worden indien iOS het niet automatisch kan bepalen.

Ook is het mogelijk om de SOS-contactpersonen dat in het Medische ID in de Gezondheidsapp staat, een melding te laten sturen met daarbij de locatie van de telefoon. Dit kan gedaan worden met behulp van de sluimerknop van de iPhone. Om de hulpdiensten te bereiken, moet deze knop vijf keer achter elkaar gedrukt worden. Hierna is een scherm te zien, waarna de melding geannuleerd kan worden door de iPhone uit te zetten. Wordt de SOS-knop naar rechts gesleept, dan zal 112 op de hoogte gehouden worden van de locatie en zullen ze daar naartoe hulp sturen.

Het is daarnaast mogelijk om de hulpdiensten meteen te waarschuwen. Om deze functie aan te zetten, kan je via Instellingen, Algemeen mogelijk om op ‘SOS-noodmelding’ te klikken. Daar moet ‘Automatisch Bellen’ ingeschakeld worden en is er ook de gelegenheid om een luid waarschuwingsgeluid af te laten gaan door de schuif achter ‘Aftelgeluid’ op groen te zetten.

Veel succes met het instellen!