Banken waarschuwen voor gebruik van internetbankieren met Windows XP

Op dit moment zijn de banken in overleg met Microsoft om een gezamenlijke campagne te lanceren richting consumenten over het internetbankieren met Windows XP. Vanaf 8 april 2014 wordt het internetbankieren met Windows XP een stuk onveiliger.

De nieuwe gedragsregels over internetbankieren maakt het voor de consument een stuk lastiger om als slachtoffer door malware financieel te worden gecompenseerd door de banken; als deze slachtoffers nog gebruik maken van Windows XP. Tot op heden geven de banken aan dit nog in elk geval los te willen bekijken, maar eisen tegelijkertijd wel om altijd te werken met up-to-date software.

In Nederland wordt Windows XP nog door miljoenen mensen gebruikt. Vooral thuis, maar ook op de werkplek. Vanaf 8 april 2014 stopt Microsoft met het ondersteunen van Windows XP. Vanaf dit moment zijn er ook geen beveiligingsupdates meer beschikbaar. 

Ons advies is om uw computer te voorzien van een nieuwe versie van Windows, zodat u beschermd blijft tegen gevaarlijke virussen. Mocht u hierin advies of ondersteuning willen hebben, dan staan wij voor u klaar.

Bekijk ook de nieuwsberichten van de ABN Amro, Rabobank en ING voor meer informatie over de beveiliging met internetbankieren.