Almere Zaken: Martijn de Vries van MediaMere bij de Floriade Business Club

Wie zijn de members van de Floriade Business Club en wat zijn hun ambities? Almere Zaken zet deze ondernemers in de spotlight en kan je kennis maken met de deelnemers. Zo ook met Martijn de Vries van MediaMere!

‘Op mijn veertiende, nu twaalf jaar geleden, ben ik gestart met MediaMere. In het begin hield ik me vooral bezig met het bouwen van websites. Vijf jaar geleden kwam mijn broer ook bij het bedrijf en inmiddels zijn we een mediamarketingbureau met vier pijlers: multimedia, entertainment, internet en ICT.

Onlangs zijn we lid geworden van de Floriade Business Club. Ik draag Almere een warm hart toe en kan er niet zo goed tegen als mensen de stad afkraken, soms zelfs zonder dat ze hier ooit zijn geweest. Ik weet wat Almere te bieden heeft en ik ben gewoon trots op de stad; onze bedrijfsnaam is niet voor niets gebaseerd op de naam Almere.

Ik denk dat het als ondernemer belangrijk is om te investeren in zo’n enorm groot project als de Floriade. Ik geloof in de Floriade. Eerlijk gezegd was ik in het begin best sceptisch. Maar door er met veel mensen over te praten, werd het me steeds duidelijker dat de Floriade absoluut geen gemeentefeestje is, maar een feest is voor iedereen in Almere en daarbuiten. Ik ben ervan overtuigd dat de Floriade Almere beter op de kaart kan zetten. Met z’n allen kunnen we laten zien dat we, ondanks dat we een nog jonge stad zijn, inmiddels wel dit soort grote evenementen aankunnen. En niet alleen de Floriade zelf zet Almere op de kaart, ook de duurzame woonwijk die daarna op het Floriadeterrein komt, draagt daaraan bij.

Duurzaamheid is in onze eigen bedrijfsvoering overigens ook een belangrijk aspect. Zo hebben we er bewust voor gekozen om geen printer neer te zetten op kantoor, omdat je anders al snel geneigd bent even snel iets af te drukken. Ook hebben we verlichting die automatisch uitschakelt en uiteraard scheiden we ons afval zo goed mogelijk. Met relatief kleine aanpassingen kun je toch een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Als lid van de Floriade Business Club hoop ik vooral nieuwe mensen te ontmoeten die net als wij verder willen werken aan duurzaamheid. Netwerken is voor mij vooral: andere ondernemers helpen. Daar wil ik me keihard voor inzetten.’

Met dank aan de Almere Zaken en Roxanne Overdijk van Roxanne Overdijk Photography.