Afbeeldingen in Google Ads: zo werkt het!

Afbeeldingen in Google Ads

Het is eindelijk mogelijk om zogenaamde beeldextensies te gebruiken bij zoekcampagnes in Google Ads. We wachten hier al een paar jaar op en nu is het eindelijk zover. Langzaam rolt Google Ads het uit als bèta voor een aantal accounts in Nederland.

Wat zijn beeldextensies?

Beeldextensies zijn een type advertentie-extensie die je kunt instellen in Google Ads. Er wordt dan een kleine afbeelding getoond naast de tekst van je zoekadvertentie in de zoekresultaten. Je kunt beeldextensies gebruiken om je boodschap te versterken en om beter op te vallen in de zoekresultaten.

Het toevoegen van een beeldextensie aan een Google Ads campagne zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien:

Waarom zou je een afbeelding in Google Ads gebruiken?

Je denkt misschien: “Als ik echt wil opvallen met afbeeldingen gebruik ik wel een displaycampagne of een shoppingcampagne waar ik duidelijk mijn product kan laten zien.” Dat begrijpen we, maar toch zijn er enkele redenen waarom het handig kan zijn om beeldextensies te gebruiken.

1. Je trekt de aandacht.

Beeldextensies zijn nieuw. Het valt erg op als er ineens een afbeelding in een tekstadvertentie wordt getoond. Met een pakkende afbeelding trek je dus echt de aandacht.

2. Wees de concurrent voor.

Merk je dat je niet zo goed scoort in de zoekresultaten? Door gebruik van beeldextensies ben je jouw concurrent een stapje voor en val je echt op.

3. Je verhoogt de merkherkenning.

Door een mooie, duidelijke en veelzeggende afbeelding toe te voegen, kun je je merk versterken.

4. Een afbeelding zegt meer dan 100 woorden.

Soms is het moeilijk om jouw product of dienst te beschrijven in een tekstadvertentie. Je bent afhankelijk van een aantal tekens en dit is eigenlijk vaak te weinig. Een afbeelding kan dan meer zeggen dan 100 woorden. Met een afbeelding kun je een beter beeld geven van jouw bedrijf. Zo klikken de juiste mensen op jouw advertentie.

 

De vereisten

Voor nu zijn beeldextensies in Google Ads nog uitgerold als bèta. Dit betekent dat ze nog niet voor iedereen beschikbaar zijn. Er zijn niet heel veel vereisten waar je rekening mee moet houden. Het is wel handig om een aantal dingen te weten.

  • Je kunt maximaal 20 afbeeldingen uploaden.
  • De makkelijkste afbeeldingen om te vertonen zijn vierkante afbeeldingen.
  • Het duurt ongeveer 5 dagen voordat jouw beeldextensies vertoond worden.
  • Google Ads heeft een aantal image quality requirements waar je rekening mee moet houden.
  • Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit.
  • Je kunt de beeldextensies gratis inschakelen.

 

Je betaalt net als bij de gewone advertenties alleen als er op jouw beeldextensie wordt geklikt.

 

Wij zijn erg benieuwd naar wat jij van de nieuwe extensie vindt. Wil je beeldextensie graag gebruiken, maar weet je niet precies hoe? Wij helpen je graag. Neem even contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.