7 tips voor een goede Facebook-advertentie

Facebook-advertentie tekst

Je hebt je doelgroep, budget en doelstelling bepaald en bent klaar om te gaan adverteren op Facebook. Nu alleen nog een advertentietekst, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht. De advertentietekst is heel belangrijk en maakt het verschil tussen veel of weinig kliks. Met deze tips zal jouw doelgroep de tijd nemen om de Facebook-advertentie te lezen!

 

1. Houd rekening met het advertentiebeleid

Het is misschien niet heel leuk, maar wel heel belangrijk: neem het advertentiebeleid van Facebook goed door. Door deze goed door te lezen, voorkom je dat je straks weer opnieuw moet beginnen met schrijven of, nog erger, dat je advertentieaccount geblokkeerd wordt. Onderwerpen die met geld verdienen of afvallen te maken hebben, worden door Facebook vaak niet goedgekeurd. Wees creatief om hier omheen te werken.

 

2. Speel in op problemen van de klant

Jouw product of dienst is dé oplossing voor de problemen van de klant. Speel hier goed op in en zorg ervoor dat klant zich hierin herkent. Benoem de problemen aan het begin van je advertentie. Vragen stellen waarop je het antwoord eigenlijk al weet, werken hierbij erg goed. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan: ‘Wil jij ook een gezond gewicht bereiken?’.

 

3. Maak de advertentie persoonlijk

De Facebook-advertenties die het best presteren, zijn advertenties met een verhaal met echte mensen en echte gebeurtenissen. Zo maak je de advertentie persoonlijk en herkenbaar voor de lezer. Misschien had jij ooit hetzelfde probleem als een klant en heb jij nu de perfecte oplossing gevonden? Verwerk dit in een verhalende advertentie.

Een verhalende Facebook-advertentie is vaak één tot drie alinea’s lang. Ze geven je de kans om meteen een band op te bouwen met de klant en stellen je bovendien in staat om op een meer subtiele wijze te overtuigen.

4. Leg de nadruk op de toegevoegde waarde van jouw product

Leg uit waarom jouw product kan bijdragen aan het oplossen van het probleem van de klant. De call to action button vertelt de klant dat hij moet klikken op de advertentie, de advertentietekst legt uit waarom. Wees niet bang om hierbij ook je eigen behaalde resultaten te benoemen. Op die manier kun je bewijzen dat jouw oplossing echt werkt en kun je een potentiële klant nog net wat meer vertrouwen geven.

 

5. Test door verschillende advertentieteksten te gebruiken

Het verschilt vaak per product wat voor soort tekst het meest effectief is. Test daarom eens met drie verschillende teksten welke het meest effectief is voor jouw bedrijf. Gebruik bijvoorbeeld een lange advertentie met verschillende alinea’s of een lijstje met alleen pijnpunten en benefits.

Wat wel belangrijk is, is dat de advertentietekst kort en bondig is. Dit betekent echter niet dat de tekst maar uit 4 regels mag bestaan, maar het is wel belangrijk dat de zinnen kort zijn en dat de tekst een duidelijke structuur heeft.

 

6. Gebruik een pakkende kop

Bij voorkeur benoem je het voordeel van het product in de kop, en niet het product zelf. Houd altijd het einddoel van de klant voor ogen.

 

7. Zorg voor een sterke call to action

Zorg dat er in de call to action duidelijk staat wat er van de lezer wordt verwacht. De call to action zet de lezer namelijk aan het werk. Wil je dat de lezer zich registreert voor jouw workshop of dat zij het product nu kopen? Houd het kort.

 

Een goede advertentietekst zorgt er echt voor dat jouw Facebook-advertentie zal gaan als een raket! Hopelijk hebben bovenstaande 7 tips jou geholpen om een sterke tekst te schrijven die de aandacht trekt en zorgt voor kliks. Laat het ons vooral weten via social media!