5 statistieken over influencer marketing die je absoluut moet weten

Influencer marketing wordt steeds populairder en belangrijker in de marketingwereld, hier zijn 5 statistieken die u moet weten over deze vorm van marketing.

1. Marketeers verdienen gemiddeld $7.65 aan iedere dollar welke uitgegeven wordt aan influenceer marketing
Het is duidelijk: influencer marketing werkt. Dat blijkt uit de resultaten van een online enquête die afgelopen jaar is gedaan door influencer Marketing Hub. Maar reken u zelf nog niet rijk want deze resultaten kunnen misleidend zijn. Uit onderzoek bleek namelijk dat een kwart van de marketeers geld verliest aan influencer marketing. Het is dus belangrijk dat dit op de juiste manier gedaan wordt, denk aan goede kwaliteit van de content zoals foto’s.

2. 49% van de consumenten vertrouwt op de aanbevelingen van influencers
Uit onderzoek bleek dat 49% van de 800 onderzochte Twitter-gebruikers vertrouwd op de aanbevelingen van influencers. Fans van influencers hebben het gevoel dat zij een intieme band hebben met de influencers die zij volgen.

3. 80% van de millennials doen geen aankoop zonder een online recensie te lezen
Tegenwoordig kijkt iedereen op het internet voor een recensie van een product, film, enz. Influencers spelen hier ook een grote rol in. Dat blijkt ook uit onderzoek van onderzoeksbureau Nielson; 92% van de consumenten vinden de mening van andere consumenten waaronder influencers betrouwbaarder dan informatie vanuit een merk. Recensies vanuit influencers zijn daarom nóg waardevoller, aangezien zij een groot bereik hebben en hierdoor veel invloed hebben op het aankoopproces van consumenten

4. 31% van de consumenten heeft ooit een aankoop gedaan o.b.v. een influencer post
In deze tijd zijn de influencers op social media de kracht achter de promotie van een merk of product. Uit onderzoek van CITE Research, dat is gedaan onder 4000 socialmediagebruikers, blijkt zelfs dat 31 procent van de gebruikers een aankoop hebben gedaan op basis van een post van een influencer.

5. 40% van de 13-20-jarigen zegt meer interesse te hebben in een merk als het met influencers samenwerkt
Veel marketeers richten zich niet al te veel op de jongere generatie. Eigenlijk best zonde want deze doelgroep is degelijk te bereiken. Dit komt omdat grote deels van deze doelgroep influencers volgt op social media. Dus wilt u als merk deze jonge doelgroep bereiken? Dan is influencer marketing de juiste keuze.

Dit artikel is geschreven door Benjamin Kops, Marketing Prins bij MediaMere.