5 handige updates die je moet weten over Linkedln

Bij Linkedln hebben ze de afgelopen maanden hard gewerkt aan nieuwe updates. Het zakelijke social-media platform is nog nooit zo populair geweest; Linkedln telt nu ongeveer 575 miljoen leden. Dit aantal blijft nog elke dag groeien. In dit nieuwsbericht zal ik de 5 handigste updates van Linkedln voor u op een rijtje zetten.

1. Updates bewerken
Sinds juni 2018 is het mogelijk om berichten op uw bedrijfspagina te bewerken.

Nu kunt u eenvoudig foutjes in een update herstellen. Het werkt hetzelfde als bij een persoonlijk profiel, u klikt op de drie puntjes rechtsboven (in de update), hieronder staat vervolgens update bewerken. Als u hierop verder gaat kunt u uw update bewerken.

2. Meldingen op de bedrijfspagina
Bent u beheerder van een bedrijfspagina? Dan kunt u nu direct meldingen zien over de bedrijfspagina op de homepagina. Nu heeft u een beter beeld over wat er gebeurd met uw bedrijfspagina, denk daarbij aan hoeveel mensen uw bedrijfspagina hebben bezocht.

3. Een persoonlijke QR-code
U kunt via de mobiele Linkedln app steeds sneller linken met nieuwe connecties. Bij de nieuwe update wordt dit nog sneller gemaakt, met een QR-code. De functie van de QR-code is dat u makkelijker kunt linken, dat gaat als volgt: u opent uw persoonlijke QR-code (via mijn code) vervolgens kan uw nieuwe connectie deze scannen waardoor hij of zij direct op uw persoonlijke pagina komt. 

Een snelle tip! U kunt uw QR-code ook op uw visitekaartjes plaatsen, dan kunnen connecties deze scannen.

4. Voice Berichten
Sinds juli 2018 is het nu ook mogelijk om berichten in te spreken en deze te versturen naar connecties. Dit maakt een bericht veel persoonlijker, ideaal voor bijvoorbeeld een sollicitatie via Linkedln!

Wilt u gebruik maken van deze functie? Dan moet u bij berichten op het microfoontje klikken, er wordt vervolgens een spraakbericht opgenomen.

5. Verschillende functies bij één bedrijf
Heeft u meerdere functies binnen een bedrijf? Voorheen bevatte uw persoonlijke profiel een opsomming van uw functies binnen dat bedrijf. In de nieuwe update is dit aangepast, uw functies staan nu onder elkaar. Er wordt ook getoond hoelang u werkzaam bent in de functie en bij het bedrijf.

Dit artikel is geschreven door Benjamin Kops, Marketing Prins bij MediaMere.