10 tips om meer op te vallen met een gepersonaliseerde video

Steeds vaker wordt content gepersonaliseerd. Het is belangrijk om een goede boodschap op het juiste moment aan een zorgvuldig uitgekozen doelgroep te laten zien. Met een gepersonaliseerde video is dat mogelijk.

Wat is een gepersonaliseerde video?

Een gepersonaliseerde video bevat belangrijke content, gebaseerd op reeds verkregen klantgegevens. Wanneer klanten op persoonlijke wijze worden aangesproken in een video hebben zij meer aandacht voor de boodschap en heeft het (commerciële) doel van de video meer kans op slagen. Gepersonaliseerde video’s kunnen hierdoor zorgen voor een stijging in conversie en zijn tevens een goede manier om klanten te stimuleren tot (her)aankoop zonder dat zij zich ergens toe verplicht voelen.

10 tips voor een gepersonaliseerde video

1.     Campagnevideo’s

Een groot publiek aanspreken kan lastig zijn, vooral in gepersonaliseerde video’s. Zorg er daarom voor dat er herkenbare elementen in de video zitten waar zoveel mogelijk doelgroepen zich mee kunnen identificeren. Op deze manier kan er nog steeds persoonlijke content worden verstuurd naar een groter publiek.

2.     Authenticiteit

Het is belangrijk dat de video wordt bekeken en wordt gedeeld. Het is dan ook belangrijk dat de kijker zich speciaal voelt. Als bedrijf kom je hierdoor authentiek over. De kijkers bekijken de video en delen video erna, waardoor het bereik vergroot.

3.     Demonstratievideo

Het gebruiken van persoonlijke content in een demonstratievideo kan zorgen voor meer kijkers. De kijker voelt zich meer betrokken tot die video vanwege de persoonlijke content.

4.     Webinars

Door content in een webinar meer te personaliseren zullen de kijkers aandachtiger naar de webinar kijken. Namen noemen tijdens een live webinar werkt zelfs nog beter. De kijkers voelen zich persoonlijk aangesproken en zullen enthousiaster meedoen.

5.     Animaties

Door aspecten uit te leggen in de vorm van een animatie, is het voor kijkers gemakkelijker om een concept te begrijpen en te waarderen.

6.     Evenementen

Een bezoeker persoonlijk uitnodigen voor een evenement in de vorm van een video helpt om een band te creëren.  Bezoekers krijgen hierdoor een warmer welkom dan wanneer er een algemene video wordt gestuurd. Vaak wordt ook een bedank-video achteraf erg gewaardeerd door bezoekers. Tevens biedt dit een mogelijkheid om feedback te ontvangen.

7.     Sales

Bij het verzenden van persoonlijke content naar de klanten is het handig om hier afbeeldingen bij te doen. Bij de verkoop van het product kun je het product persoonlijk laten overkomen, alsof het product speciaal voor die ene klant is ontwikkeld.

8.     Nieuwe klanten

Trek nieuwe klanten aan door een persoonlijke video te sturen. Het is belangrijk om het bedrijf zo goed mogelijk in het zonnetje te zetten en hiermee direct de kernwaarden van het bedrijf mee te promoten. Ook is het handig om tevreden klanten in de video terug te laten komen, wat zorgt voor authenticiteit en betrouwbaarheid.

9.     Speciaal

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat klanten zich speciaal voelen. Een persoonlijke ondersteuningvideo kan een goed voorbeeld zijn.

10.Werknemers

Een eerste indruk op werknemers als bedrijf is belangrijk. Met een persoonlijke video kan dit opgelost worden.