10 manieren om contact te maken met jouw klanten

In ons dagelijks leven krijgen we veel informatie over ons heen. Niet alle informatie kunnen we onthouden. Maar hoe kunnen we dan de keuze maken tussen verschillende merken en producten? Zijn deze keuzes altijd bewuste keuzes of onbewuste keuzes?

Uit onderzoek is gebleken dat er 10 verschillende aandachtspunten zijn hoe merken zich kunnen verbinden aan klanten. Natuurlijk laten wij deze aandachtspunten niet zomaar voorbij gaan. Wij leggen ze stuk voor stuk aan jouw uit. De volgende 10 aandachtspunten komen aan bod:

Aandachtspunt 1: Het bewuste en onbewuste continuüm

De manier waarop wij onze producten en merken kiezen is ingewikkeld, meerdere cognitieve systemen komen daarbij van pas. We denken altijd goed na over de keuzes die we maken bij verschillende situaties.

Aandachtspunten 2: Cultuur is cruciaal

De omgeving waarin mensen leven vormen hun geloof, waardes en doelen. Dit komt mede door de mensen waar je mee omgaat en wat je van jongs af aan hebt meegekregen. Deze factoren staan niet vast en kunnen altijd veranderen. Dit heeft ook impact hoe mensen zich betrokken voelen bij een merk.

Aandachtspunten 3: Wees uniek

Een merk zal meer naar voren komen als het een onderscheidende, unieke en een persoonlijke twist heeft. Zoals de kleur, bekendheid of een geluid. Denk bijvoorbeeld aan de rode letters van MediaMere. Zo heeft elk merk een herkenningspunt die bij het merk past.

Aandachtspunt 4: Meten

Meten is weten. Het is als merk goed om eens in de zoveel tijd een analyse te maken over de groei van je merk. Denk aan een stijging van klanten, een stijging van conversie of een groter bereik op social media.

Aandachtspunt 5: Het geheim van merkgroei

Bij elk merk kan dit verschillend zijn, voor ieder bedrijf werkt het anders. Wat bij de meeste bedrijven wel vaststaat is dat je moet zorgen dat klanten meer en vaker kopen of meer gebruik maken van jouw diensten en dat alles gebruiksvriendelijk is.

Aandachtspunt 6: Beïnvloed merkkeuzes

Drie eenvoudige stappen: Het zicht op je merk beïnvloeden, het nakomen van beloftes en het bepalen van je kenmerkende identiteit.

Aandachtspunt 7: Realiseer duurzame groei

Hoe kan je merkrelaties en keuzes beïnvloeden? Kom hier achter en gebruik de kennis in effectieve marketinginstrumenten om duurzame merkgroei te verwezenlijken.

Aandachtspunt 8: Authentiek doel

Met een onderscheidend merkdoel is het gemakkelijker om de merkkeuze van klanten te beïnvloeden. Ook het vormen waar een merk voor staat is een belangrijk onderdeel. Bij veel bedrijven gebeurt het dat hun merkdoel als marketing tool gebruikt wordt. Mensen kijken hier meteen doorheen.

Aandachtspunt 9: Creëer een onderbreking

Doelloos scrollen, dit gebeurt veel bij de consument. Zorg als merk dat je er bij de consument uitspringt, zodat jij de eerste bent waar de klant naartoe gaan. Gebruik de kostbare secondes waarin de consument de aandacht heeft, breng in deze secondes jouw merkboodschap over.

Aandachtspunt 10: Beloftes nakomen

Beloftes nakomen is belangrijk voor een merk. Als er een groot verschil ontstaat tussen wat een merk zegt en wat een merk daadwerkelijk doet, is de kans klein dat de klantverwachtingen behaald worden. Dit kan de relatie tussen jou en de klant beschadigen.

Alle aandachtspunten nagelopen en kloppen deze? Goed bezig! Heb je bij bepaalde aandachtspunten nog vragen of hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Je kan bellen naar (0)36 260 2000.