Netwerkbeheer

Netwerkbeheer is een onmisbare schakel binnen de ICT van een bedrijf. De kwaliteit van een netwerk bepaalt namelijk in zekere mate hoe snel een bedrijf kan schakelen en daarmee hoe vlot de werkzaamheden binnen het bedrijf verlopen. Het netwerk bepaalt hoe software functioneert en hoe data uitwisseling verloopt. Daarnaast is het van belang dat het netwerk regelmatig onderhouden wordt zodat gegevens zo veilig mogelijk verzonden, ontvangen, en opgeslagen worden. Een regelmatig onderhouden netwerk is namelijk aanzienlijk sneller en voorkomt downtime en complicaties.

 

De werkzaamheden van een netwerkbeheerder

De netwerkbeheerders van MediaMere werken continu aan het verbeteren van het functioneren van netwerken en kijken naar de laatste ontwikkelingen binnen de ICT branche. Zo zijn zij in staat om problemen te signaleren en op te lossen zonder dat uw bedrijf er omkijken naar heeft. Door het systeem continu te monitoren worden bug, errors, en virussen opgepikt voordat deze een gevaar vormen. We hanteren een proactieve werkhouding, wat betekend dat onze netwerkbeheerders met u meedenken en meegroeien; heeft u meer werkplekken nodig? Is uw bekabeling verouderd, of kan deze slimmer aangelegd worden zodat er minder overlast van ondervonden wordt? We kijken naar de mogelijkheden en bespreken deze, zodat u zeker bent van een optimaal werkend netwerk.

 

Uw netwerk compleet uit handen geven

Netwerkbeheerders van MediaMere kijken echter naar meer dan alleen het internetnetwerk waar gebruik van gemaakt wordt. Ook server onderhoud, systeembeheer, en netwerkapparatuur behoren tot de werkzaamheden van onze netwerkbeheerders. Hieronder vallen routers, printers, camerabeveiliging, en virusscanners en firewalls. Daarnaast is een netwerkbeheerder in staat om hard- en software te installeren en up-to-date te houden. We kunnen bij u langs komen, dat vinden onze netwerkbeheerders gezellig, maar in de meeste gevallen zijn wij in staat om problemen van afstand op te lossen. Meestal is een telefoontje hier genoeg voor, in enkele gevallen nemen wij een computer van afstand over. Onze netwerkbeheerders of helpdeskmedewerkers nemen de stappen hiervoor telefonisch met u door en blijven met u aan de telefoon terwijl zij het netwerk herstellen.