Adverteren op TikTok

TikTok is een razend populaire social media app. TikTok is een app met gebruikers van over de hele wereld. Wij leggen u graag verder uit wat TikTok is en hoe u kunt adverteren via TikTok.

 

Wat is TikTok?

TikTok is een app die op het moment mega populair is. U kent de app vast wel toch? Voor de mensen die TikTok nog niet kennen, leggen wij het even uit. Op TikTok kun je korte muziekvideo’s plaatsen en bekijken. Je kan de video’s liken en delen en er ook op reageren, maar je kunt ook andere TikTokkers volgen. TikTokkers zijn de mensen die de filmpjes maken. In september 2017 werd TikTok gelanceerd, een jaar nadat Douyin werd opgericht. Douyin was zo’n succes in China dat er ook een internationale app gemaakt werd. Later dat jaar kocht de eigenaar Musical.ly. Zo kon hij zich richten op de Verenigde Staten. Om verder te groeien, werd er besloten om Musical.ly en Douyin samen te voegen: de naam werd TikTok.

 

Welke doelgroep is actief op TikTok?

Op TikTok is vooral een jonge doelgroep actief. TikTok is daarom een goede app om jongeren te bereiken. Sinds kort is het mogelijk om te  adverteren op TikTok. Door de jonge doelgroep kunt u zich richten op het adverteren met producten en diensten die de jongeren van nu interessant vinden. Om resultaat te zien van het adverteren op TikTok is het van belang om de juiste doelgroep aan te spreken. Als je de goede doelgroep hebt aangesproken, is de kans op actie van de doelgroep het grootst.

 

Wat zijn de mogelijkheden om te adverteren op TikTok?
Op TikTok kan je op verschillende manieren adverteren. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rijtje.
Branded filters: Met deze manier van adverteren kun je een eigen filter maken. Deze filter kunnen TikTokkers gebruiken.
Billboard: Dit is een gesponsorde vermelding. De vermelding is twee seconden te zien voordat een TikTok filmpje start.
Pre-roll ads: Deze advertentie duurt maar drie tot zes seconden. De advertentie is te zien voordat een TikTok filmpje begint.
Overlay ads: Deze advertenties kun je vinden boven een TikTok filmpje.
Vertical ads: Deze advertentie duurt ongeveer 15 seconden. Vertical ads kan de TikTok gebruiker wegklikken. Bij deze manier van adverteren op TikTok wordt de advertentie geplaatst tussen andere TikTok filmpjes.

 

Wilt u meer informatie over het adverteren op TikTok? Wij helpen u graag verder. Neem even contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.