Lokale zoekmachineoptimalisatie (SEO)

MediaMere is gespecialiseerd in SEO. Lokale SEO is hierbij onze expertise.

Romy de Groot (2018) - Content Queen

SEO is belangrijk voor uw website, maar kan ook zorgen voor verwarring. Een ondernemer welke alleen levert in Drenthe heeft weinig aan potentiŽle klanten uit Zeeland. Veel Nederlandse ondernemers hebben op deze manier geen behoefte aan (inter-)nationale klanten, maar focussen zich liever op de lokale bevolking om hen heen. Regionale of lokale SEO kan hierbij als oplossing dienen.

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is zoekmachine optimalisatie welke zich richt op een specifiekere doelgroep. Vaak gaat het hierbij om een doelgroep die zich in een regio of omgeving bevindt. Hierdoor is het mogelijk om alleen mensen in een bepaalde provincie of desbetreffende omgeving te bereiken. Door scherpere SEO te hanteren is mogelijk om nog beter gevonden te worden in een bepaalde regio. Deze manier van SEO biedt tevens een mooie oplossing voor bedrijven met meerdere vestigingen verdeeld over het land.

Hoe werkt lokale SEO?

Net zoals reguliere SEO wordt er eerst gekeken naar de huidige situatie. We maken een inventarisatie van uw wensen en doelen. Er wordt een lijst opgesteld van keywords welke relevant zijn voor uw website.

Tips en trucs

Lokale SEO focust zich met name op afstand. Het is daarom van belang om bedrijfsgegevens zo veel mogelijk te promoten. Denk hierbij aan de contactpagina en sidebar of footer van een website, een e-mailhandtekening, SEO titels en meta-omschrijvingen, en Google Mijn Bedrijf. Laatstgenoemde dienst biedt de mogelijkheid om bedrijfsinformatie op Google toe te voegen, zodat deze bijvoorbeeld in Google Maps te zien is.

Portfolio's of projectpagina's functioneren uitstekend voor lokale SEO. Iedere pagina is in te vullen voor specifieke lokale zoektermen. Gebruik hiervoor relevante zoektermen in de URL, titel, SEO titel, metaomschrijving, en ALT teksten van afbeeldingen. Blogs lenen zich op deze manier ook uitstekend voor lokale promotie. Iedere nieuwe post biedt een kans om in het ook te springen van de zoekmachine. Bespreek in blogberichten of nieuwsberichten bijvoorbeeld lokale evenementen en projecten. Grote kans dat hier veel lokale bezoekers vandaan komen.

Wat doen wij voor u?

  • Lokale zichtbaarheid
  • Meer relevante bezoekers op uw website
  • Bereiken van de juiste doelgroep

Maak kennis met Rani.

Ik ben Rani en zou u graag verder willen helpen. Wilt u in contact komen?
 

Daag Rani en het team uit.
CAPTCHA image for SPAM prevention Lukt het niet met lezen? Klik hier voor een nieuwe bevestigingscode.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie