Dashboard en rapportage

Waar wordt veel op geklikt en waar niet? De ontwikkeling van een website is een proces; het moet regelmatig bijgehouden en gewijzigd worden aan de behoefte van de websitebezoeker.

Romy de Groot (2018) - Content Queen

Google Analytics maakt het mogelijk om real time een overzicht te ontvangen van de huidige stand van zaken van een website. Hierdoor is er altijd een actueel en volledig beeld van de prestaties van een bedrijf en is het makkelijker om in te spelen op bijzonderheden, kansen, en ontwikkelingen.
 

We begrijpen dat niet iedereen tijd heeft om de gehele dag een dashboard aan data en informatie bij te houden. Daarom versturen wij eens per maand een duidelijk overzicht van de verzamelde data van die maand. Een rapportage is hier onderdeel van.

Widgets in Analytics

Niet ieder bedrijf heeft behoefte aan dezelfde informatie. Daarom biedt Google Analytics de mogelijkheid om zelf te kiezen welke data er getoond dient te worden aan de hand van widgets. Sommige bedrijven willen zich liever focussen op mobile marketing en hebben dus meer aan data welke inzicht biedt in mobiel en tablet gebruik, andere bedrijven hebben liever inzicht in het gedrag van hun doelgroep.

Naast deze widgets is het mogelijk om met segmenten te werken. Deze segmenten werken als een filter; bekijk bijvoorbeeld alleen data van bezoekers die een aankoop hebben gedaan, of bekijk alleen data van bezoekers binnen Nederland. Op deze manier is het nog gemakkelijker om informatie te verzamelen van doelgroepen die er echt toe doen. Tevens is het mogelijk om segmenten met elkaar te vergelijken. Denk hierbij aan dezelfde soorten apparaten, leeftijdsgroepen, geslacht, en gedrag vanuit verschillende referrals.

Rapportage

Het verwerken van data heeft te maken met het interpreteren van gegevens. Onze marketing experts zijn koning als het aankomt op het verwerken van cijfers en getallen om hier vervolgens in begrijpelijke taal een advies aan te binden. Dit rapportage bevat niet alleen een advies met eventuele verbeterpunten, maar ook een onderbouwing van de cijfers. Fluctuerende cijfers zijn normaal, maar wat als een pagina ineens helemaal geen traffic meer genereert, of juist zorgt voor een enorme stijging in clicks? Het onderzoeken en inspelen op dit soort ontwikkelingen is cruciaal. Ten slotte bevat een rapportage concrete actiepunten die onze webhelden weer door kunnen voeren. Zo wordt het genereren van meer rendement wel heel eenvoudig!

Wat doen wij voor u?

  • Maandelijks overzicht van statistieken
  • Inzicht in gedrag van bezoekers
  • Op maat gemaakt advies

Maak kennis met Romy.

Ik ben Romy en zou u graag verder willen helpen. Wilt u in contact komen?
 

Daag Romy en het team uit.
CAPTCHA image for SPAM prevention Lukt het niet met lezen? Klik hier voor een nieuwe bevestigingscode.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie