Website statistieken

De websitebezoeker, wie is dat en hoe komt deze gebruiker op je website? Antwoord op deze en vele andere, vind je in de webstatistieken.

Romy de Groot (2018) - Content Queen

Webstatistieken bieden inzicht in het gedrag van online consumenten. Zo is te zien waar bezoekers vandaan komen, hoe zij de website gevonden hebben, hoe lang zij op de website blijven en zelfs hoe het oog van de klant over het scherm beweegt. Deze statistieken geven de mogelijkheid een website of webshop op dusdanige manier in te richten dat klanten een optimale ervaring hebben tijdens hun bezoek.

Wat laten webstatistieken zien?

Webstatistieken geven op overzichtelijke wijze inzicht in data en patronen. Deze patronen functioneren als waardevolle informatie voor het vergroten van rendement uit investeringen.

Webstatistieken van Google Analytics bieden inzicht in het apparaatgebruik van een doelgroep, de prestaties op het gebied van online marketing, de herkomst van bezoekers en hun gedrag op een website. Analytics biedt zelfs inzicht in de zoektermen waarop een website is gevonden, referrals, social media, de click through rate, en het bouncepercentage.

Interpretatie van statistieken

Webstatistieken vertellen veel, maar niet alles. Een verkeerde interpretatie van gegevens kan zorgen voor ineffectieve aanpassingen en wijzigingen, of voor onnodige campagnes en reclames. Deze data dienen door een professional onderzocht en ge´nterpreteerd te worden om gemiste kansen te voorkomen. De experts van MediaMere ontdekken patronen, bijzonderheden, verbanden, en geven advies in de vorm van concrete verbeterpunten, welke weer als uitgangspunt dienen voor ons heldenteam in webdevelopment.

Meten is weten

Bij het verwerken en analyseren van data is het belangrijk om te weten wat er precies gemeten moet worden. Bedenk hierbij wat het doel is van de meting. Vaak gaat het hierbij om inzicht krijgen in het gedrag van de doelgroep, maar webstatistieken kunnen ook helpen bij het verhogen van de conversie, het verkrijgen van inzicht in de manier waarop een klant een website ervaart, en het bijhouden van het aantal transacties. Op basis van uw wensen is het voor ons mogelijk om verschillende programma's te implementeren welke deze gegevens bijhouden. Deze data wordt verzameld en ge´nterpreteerd, waarna eventueel een advies kan worden geschreven met actiepunten of adviezen.

Wat doen wij voor u?

  • Maandelijks rapportage via Google Analytics
  • Data welke voor u relevant is
  • Concrete adviezen en verbeterpunten

Maak kennis met Rani.

Ik ben Rani en zou u graag verder willen helpen. Wilt u in contact komen?
 

Daag Rani en het team uit.
CAPTCHA image for SPAM prevention Lukt het niet met lezen? Klik hier voor een nieuwe bevestigingscode.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie