Persberichten

Hieronder vind u het archief van persberichten. Hier kunt u uw favoriete, leukste of bijzonderste persbericht op uw gemak terug lezen.

Almere Vandaag - Lancering website Parkhuys Jongeren (20-04-2012)

Het Parkhuys Almere is een Inloophuis voor mensen met kanker of voor een andere ernstige ziekte en iedereen die hier direct of indirect mee te maken heeft. Op vrijdag 20 april werd de nieuwe website speciaal voor jongeren gelanceerd. De website is gemaakt door Martijn de Vries van Mediamere. Jongeren nemen een aparte plek in in het Parkhuys, mede daarom hebben voor hen een eigen website laten maken. De website is voor jongeren die te maken krijgen met een ernstig zieke thuis, een van de ouders, broer, zus of misschien wel een vriend.

Want hoe gaat het met jongeren als er thuis iemand ziek is? Er kunnen vragen gesteld worden, of te weten komen hoe je met al die gevoelens om moet gaan. Zoeken naar aansluiting met anderen die hetzelfde meemaken. Wil je weten hoe zij reageren op zo'n situatie? Kijk dan eens op ons forum.

Verder staan er op deze site heel veel zaken die met kanker te maken hebben en natuurlijk staan er ook tips op.

Meer weten? Kijk dan op www.jongereninhetparkhuys.nl 

Meld Misdaad Anoniem - Campagne Hart voor Hulpverleners en Stank voor Dank (18-11-2011)

Geweld tegen een hulpverlener is geen incident, maar een trend die moet worden aangepakt. Bijna dagelijks worden er hulpverleners belaagd en mishandeld waardoor zij hun werk niet goed kunnen uitvoeren. Hulpverleners zoals agenten en personeel van ambulances en brandweer zetten zich in om mensen in nood te helpen. Soms met gevaar voor eigen leven. Geweld en agressie tegen hulpverleners is niet stoer of cool!

Hart voor Hulpverleners
Hart voor Hulpverlening is een initiatief van een groep burgers die zich stoort aan de agressie tegen hulpverleners . Op hun site hartvoorhulpverleners.nl vragen zij aandacht voor de ernst van deze zaak. Initiatiefnemer Martijn de Vries: ” Ze zijn er voor ons allemaal, laten we dat vooral niet vergeten. Laten we met z’n allen achter ze gaan staan. Ze verdienen dat respect. Er is door het ambulancepersoneel een duidelijk signaal afgegeven dat dit niet langer meer wordt geaccepteerd en wij vinden dat ze daar in gesteund moeten worden.”  Op de site kan je je steun betuigen door het gastenboek te tekenen.

Stichting M. steekt “ Hart voor Hulpverleners “ een hart onder de riem en doet een oproep aan iedereen die getuige is van agressie en geweld tegen hulpverleners melding hiervan te maken.

Help jij ook mee om geweld tegen hulpverleners terug te dringen?

Wat kan jij doen?

Stel, je bent getuige van agressie of geweld. Je ziet bijvoorbeeld dat een werknemer van een ambulance, brandweer of politie klappen krijgt. Wat kun je daar tegen doen? Jouw rol is hierbij cruciaal.

Politie
Door melding te doen bij de politie kunnen daders serieus worden aangepakt. Ga dus naar de politie of bel ze via 0900-8844. 

Beelden van een incident kunnen opsporing van de daders bespoedigen. Pak je mobiel en zet de belager op film/foto.

Anoniem
Er kunnen redenen zijn waarom je niet naar de politie kan of durft. Bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat je naam in een dossier terecht komt. In dat geval is anoniem bellen naar M.0800-7000 een veilig alternatief.

Bron: MeldMisdaadAnoniem.nl

Omroep Flevoland - Website steunbetuiging agressie tegen hulpverleners (30-07-2009)

Het geweld tegen hulpverleners moet stoppen. Met dat doel heeft de 18-jarige Almeerder Martijn de Vries de website hartvoorhulpverleners.nl gelanceerd.

Op de site kunnen bezoekers hun steun betuigen aan brandweer-, politie- of ambulancepersoneel dat met agressie te maken krijgt. Volgens De Vries zetten dagelijks zo'n 50 mensen hun handtekening. 

De bedoeling is om er minstens 5.000 te verzamelen. Wanneer dat aantal is gehaald worden de handtekeningen overhandigd aan alle hulpverlenende instanties.

MediaMere heeft deze website voor Hart voor Hulpverleners ontwikkeld.

Bron: OmroepFlevoland.nl

ROCva - ROCvA studenten winnen waardebon van €2000 (12-12-2008)

Drie ROCvA studenten Audio Visueel (Martijn de Vries, Edwin Stevens en Michiel Ploeger) van de Media afdeling hebben een prijs gewonnen bij de CISCO prijsvraag 'Digital Cribs: Heaven or Hell'

Zij hebben een waardebon van €2000 ontvangen die is te besteden bij de Mediamarkt.

Bron: ROCvA.nl

Cisco - Winnaars van Cisco Cribs - Heaven or Hell (10-12-2008)

“Hoe ziet jouw digitale huis eruit? Is je hele huis ‘connected’, met HD everywhere, een waar digitaal paradijs? Of is je huis eerder een digitale hel met overal waar je kijkt kabels en verouderde apparatuur? Het maakt niet uit tot welke categorie je behoort; breng het in beeld!

Dit was de oproep die Cisco deed in het kader van de Cisco Digital Cribs ‘Heaven or Hell’ filmcompetitie. Deelnemers konden tot begin januari 2009 hun bijdrage insturen en op YouTube posten. De winnaars van deze competitie zijn nu bekend!

En de winnaars zijn…

De winnaars van de Cisco Digital Cribs ‘Heaven or Hell’ filmcompetitie zijn Martijn de Vries, Edwin Stevens en Michiel Ploeger. Drie studenten aan de Media-opleiding van het ROC van Amsterdam, die gezamenlijk op zeer succesvolle wijze hun digitale huis in beeld brachten. Zij mogen binnenkort dan ook de Media Markt-waardebon ter waarde van €2.000 in ontvangst nemen.”

Bron: Cisco.com
  
Bekijk het winnende filmpje

 
Almere Vandaag - Jongerengroep van start in Parkhuys (13-04-2007)

Het volgende persbericht gaat over Stichting Parkhuys. Wij hebben hiervoor een website gemaakt in samenwerking met Fungreatsun Electronics.

Jongerengroep van start in Parkhuys
ALMERE / JOSSIE VAN PUIJENBROEK - Parkhuys, het inloophuis voor mensen met kanker, start binnenkort met een groep voor jongeren. Onder de noemer Legado (het leven gaat door) komt de jongerengroep vanaf 13 april wekelijks bij elkaar. Leerlingen van Villa Parkhurst, de Daltonschool voor voortgezet onderwijs, hebben het initiatief genomen voor de jongerengroep.

Marit van Ree: ,,Een docent van ons is vrijwilliger in het Parkhuys. Hij vertelde dat daar nog niets was voor jongeren tussen de twaalf en de achttien jaar. Dat vonden wij heel raar." Volgens Van Ree hebben juist jongeren de neiging om alles op te kroppen, bijvoorbeeld omdat ze anderen er niet mee willen belasten. ,,Het Parkhuys is voor hen ideaal, omdat het veilig is. Alles is vertrouwelijk en de mensen krijgen professionele begeleding." De groep is bedoeld voor jongeren die zelf kanker hebben (gehad) of iemand in hun omgeving kennen die het heeft (gehad) of eraan is overleden.

Behalve praten, gaat de groep ook creatieve activiteiten doen. Hiervoor zijn de acht leerlingen van Villa Parkhurst druk sponsors aan het werven. ,,We hebben bijvoorbeeld al stripboeken en spullen om te verven en te kleien. We krijgen niet echt een eigen stukje, maar mogen gebruik maken van de eerste etage."

Voor kinderen onder de twaalf jaar, komt er een zogenoemd sprookjeshuisje naast het Parkhuys. Dit gaat deze of volgende maand open.

Het inloophuis voor mensen met kanker opende op 1 december haar deuren aan de Bunuellaan in Filmwijk. Vanavond is er om half acht een modeshow met onder meer zwemkleding.

Bron: AlmereVandaag.nl

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie