27.10.2017 15:32

WhatsApp laat gebruikers berichten permanent verwijderen


Met de nieuwe update brengt WhatsApp een veel aangevraagde toevoeging: het verwijderen van verzonden berichten. Per ongeluk een bericht naar de verkeerde persoon gestuurd, stond er foutieve informatie in, of toch spijt van dat ene appje? Vanaf nu is het mogelijk om, binnen zeven minuten na het versturen, een bericht in te trekken.


Het is mogelijk om berichten in zowel individuele gesprekken als in groepsgesprekken te verwijderen. Berichten welke succesvol zijn verwijderd worden vervangen worden met de boodschap: "Dit bericht is verwijderd". Gebruikers kunnen dus wel zien dat er een bericht verwijderd is, maar de inhoud is niet meer terug te vinden. WhatsAppjes kunnen verwijderd worden door het bericht ingedrukt te houden en vervolgens 'verwijder' of 'delete' te kiezen in het menu. Kies vervolgens op 'verwijder voor iedereen' of 'delete for everyone' om het bericht permanent te verwijderen.

Deze nieuwe feature werkt overigens alleen bij ontvangers die ook de nieuwste versie van WhatsApp gebruiken, en daarnaast ontvang je geen melding als het bericht niet succesvol verwijderd is, wat betekend dat de kans bestaat dat er iemand in de groepschat is die het bericht nog wel kan zien zonder dat je het door hebt. Ook heb je maar maximaal zeven minuten de tijd, dus wees snel!



Ga terug naar de nieuwsberichten

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie