10.06.2017 10:22

Succesvolle hackaton met thema "Almere City Analytics" voorzien van internet


Zes teams gingen op donderdag 1 juni en vrijdag 2 juni aan de slag met het omvormen van bezoekersstromen in winkelcentra naar slimme data. Dankzij dit initiatief van Startup Almere kan Almere erachter komen waar haar klanten vandaan komen. aFrogleap, Bureau BUITEN, Decisio, DPA Professionals, Elements Interactive, en IMAGM waren de aanwezige teams die de strijd aangingen om een zo innovatief en creatief mogelijk idee neer te zetten in twee dagen tijd. De hackathon werd op donderdag 1 juni om 9:00 geopend door Valerie Bos van ConceptNerd.


De tweedaagse hackathon begon met speeddates, waarin ideeŽn en gedachten werden gewisseld om een sterk team te vormen. Hierna begon het echte werk en mochten de teams zich buigen over de slimme data. In de avond erna werd er in een eerste ronde feedback gegeven op de gemaakte concepten. Al met al vormde de eerste dag een belangrijke dag op weg naar goede ideeŽn. De avond werd gezellig afgesloten met pizza's en een drankje.

De dag erna gingen de teams weer hard aan de gang. De spanning en vermoeidheden waren al erg voelbaar, maar alsnog werkten de teams keihard door. In de avond werden alle innovatieve ideeŽn gepitcht voor een jury, welke daarna in overleg ging om alle concepten te bespreken. De jury was het unaniem over de uitslag eens en Mark Pol mocht Team We Riot van Elements Interactive uitroepen tot winnaar van de City Analytics Almere 2017. Hoewel Team We Riot het meest originele en slimste idee had, hebben alle teams een prachtig resultaat neergezet welke van pas gaat komen voor de gemeente.

Dankzij de hackathon en de concepten en ideeŽn die alle teams hebben gepitcht gaan er zeker veranderingen komen. De gezellige sfeer, met veel lachen tijdens brainstormsessies, pizza's, en bomvol samenwerking, zorgde voor een zeer geslaagde hackathon.

De juryleden bestonden uit belanghebbende partijen van het winkelcentrum en twee externe adviseurs, namelijk Paul Suijkerbuijk van Open Data Expert Ministerie van Binnenlandse Zaken en Robin Schuil van Serial Entrepreneur en Mede oprichter van Marktplaats.

Partners van deze hackaton waren: TomTom, Mezuro, Locatus, Connexxion, Howaboutyou (Obi4One), MediaMere, ConceptNerd, AppRuption, New York Pizza, StartupAlmere, Gemeente Almere, Unibail Rodamco, Klťpierre en Almere City Marketing. De hackaton werd georganiseerd voor de Gemeente Almere, Unibail Rodamco, Klťpierre, Almere City Marketing en georganiseerd door: StartupAlmere.

MediaMere mocht de internetvoorziening regelen. Wij hebben een bedraad en draadloos netwerk aangelegd. Ook bedraad of draadloos internet bij jouw evenement? Lees meer over de mogelijkheden voor bedrade en draadloze oplossingen voor internet.ITS A WRAPATHON 🎉🎉🎉 @startupalmere @concept_nerd #Almere #data #tech #nerd #startup

Een bericht gedeeld door Valerie Bos (@valerieebos) opGa terug naar de nieuwsberichten

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie