E-mailmarketing

Consumenten die e-mail marketing ontvangen, geven 83% meer uit aan online aankopen.

Edwin de Vries (2017) - Media, Informatie en Communicatie Entrepreneur

E-mail is dť manier om commerciŽle, informatieve, of fondsenwervende boodschappen in korte tijd naar een enorm groot deel van de doelgroep van een bedrijf of organisatie te sturen. E-mailmarketing is een doeltreffend communicatiemiddel voor zowel kleine als grote organisaties en dient al jarenlang als een van de beste manieren om een doelgroep te bereiken en aan te sporen tot (her)aanschaf van een product of dienst. Deze vorm van communicatie heeft als grootste voordeel dat er veel mensen in korte tijd kunnen worden bereikt. Daarnaast zijn de resultaten accuraat meetbaar en brengt e-mailmarketing weinig kosten met zich mee ten opzichte van andere manieren van marketing.

De voordelen van e-mailmarketing

E-mailmarketing is een uiterst krachtige marketingtool om potentieel omzet mee te verhogen of klantrelaties te beheren. Het maakt volledig gebruik van de voordelen die internet biedt, zoals efficiŽntie, effectiviteit, en actualiteit. Daarnaast is mail een manier om direct met klanten in contact te komen; het is erg persoonlijk en volledig af te stemmen op het individu. Daarnaast is e-mail een goedkope manier van marketing omdat er niet betaald hoeft te worden voor de productie, druk, en verzending van een boodschap. Ten slotte komt e-mail altijd direct aan; zodra deze is verzonden, ligt de communicatieboodschap bij de ander op de mat.

E-mailmarketing en spamfilters

Een nadeel van e-mailmarketing is dat e-mail hedendaags veel geplaagd wordt door spam. Anti-spam filters vormen een van de weinige obstakels van e-mailmarketing. We leggen u graag uit wat het beste kunt doen wanneer uw e-mails als spam worden gezien door anti-spam filters en hoe dit kan worden voorkomen. Door de content en layout van een e-mail op dusdanige manier op te zetten komen marketinguitingen beter tot hun recht en treffen nieuwsbrieven, uitnodigen, en herinneringen gegarandeerd hun doel. We scholen klanten in het gebruik van e-mail als marketingtool, geven hen tips en trucs over het effectief gebruiken van e-mail, en leggen uit hoe e-mailadressen gemakkelijk kunnen worden verzameld.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie