Microsoft Office 365

Microsoft Office heeft 88% van de markt in Nederland.

Martijn de Vries (2017) - Media, Informatie en Communicatie Entrepreneur

Wat is Office 365?

Microsoft Office 365 is een abonnementservice en bestaat uit online versies van de meest gebruikte e-mail en software applicaties en is ontworpen om ondersteuning te bieden aan productiviteit en betrouwbaarheid. De diensten bestaan uit bijvoorbeeld Microsoft Word, Powerpoint, Excel, SharePoint, en Exchange. Office 365-diensten kunnen snel worden ingezet en helpen bedrijven om hun bedrijfsvoering vrijwel meteen te verbeteren, met een minder complex en effectiever in te zetten serverbeheer.

Office 365 en Office 2016

Het verschil tussen Microsoft Office is ook beschikbaar als eenmalige aankoop, Office 2016. Deze bieden de Office programma's voor één pc aan en hebben geen update optie, wat betekend dat wanneer u een upgrade wilt uitvoeren naar de nieuwste versie, het gehele pakket opnieuw aangeschaft moet worden. Office 365 biedt deze updates wel en biedt daarnaast de serversystemen Exchange, SharePoint, en Lync. Daarnaast biedt Office 365 Office WebApps die direct in een browser te gebruiken zijn; deze dienst blijft door Microsoft altijd draaien, is volledig beveiligd, en altijd up to date.

Functionaliteit en veiligheid

De meest genoemde reden waarom bedrijven Office 365 aanschaffen en aanbevelen is dat zij zelf niet de verantwoordelijkheid willen voor het installeren, onderhouden, troubleshooten, en updaten van de software. Onderhoud en beheer wordt geheel uit handen genomen. Daarnaast is het voor veel bedrijven goedkoper om alle programma's in één bundel aan te schaffen dan om alle programma's los te kopen. Doordat er met regelmaat updates worden uitgevoerd is de software erg veilig, mede dankzij de antivirus en anti-spam oplossingen die in de software geïntegreerd zit. Daarnaast biedt Microsoft een uptime van 99.9% waardoor de services altijd beschikbaar zijn. Bij calamiteiten wordt er gegevensherstel geboden.

Office 365 werkt probleemloos met Microsoft Outlook en andere Office-programma's waar veel gebruikers al dagelijks mee werken. Zo wordt er een mailbox met 50GB aan opslag per gebruiker gemaakt, biedt het gebruikers toegang tot email, contractpersonen, en agenda's op vrijwel ieder apparaat, kunnen gebruikers online samenwerken aan documenten en bestanden, en zijn er gedeelde agenda's waardoor het inplannen van afspraken soepeler verloopt.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie