Cybersecurity

In een tijd waarin IT zich razendsnel ontwikkeld zijn cyberaanvallen frequenter dan ooit tevoren. De consequenties van zo'n cyberaanval gaan niet alleen om privacy en het uitlekken van belangrijke documenten en gegevens, maar er zitten vooral financiŽle gevolgen aan verbonden. Zo kosten hacks over de hele wereld ongeveer Ä100.000 per minuut, blijkt uit jaarlijks onderzoek van McAfee. Hierdoor is bescherming tegen cyberaanvallen niet langer een luxe - het is een must.

Van non-profit organisaties tot aan multinational bedrijven; men ziet steeds vaker het belang en nut van een goed opgezette beveiliging in. Een juiste beveiliging zorgt voor allround security. Cyberaanvallen zijn er namelijk is veel vormen en maten en zijn op te delen in vrijwel 3 categorieŽn: Spyware, phishing, en aanvallen.

Spyware

Onder spyware vallen virussen, malware, en ransomware. Dit zijn programma's, bestanden, en hard- en software welke de computer of delen daarvan beschadigen of overnemen. Ransomware doet daar nog een schepje bovenop - hierbij moet betaald worden om de geblokkeerde bestanden te ontgrendelen, terwijl betalen geen garantie geven dat toegang ook daadwerkelijk weer verleend wordt. Door spyware is het mogelijk dat inloggegevens, persoonlijke informatie, en belangrijke bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Tevens kunnen computers, systemen, en gehele netwerken gesaboteerd en onbruikbaar worden.

Phishing

Phishing staat voor het "vissen" naar informatie. Vertrouwde instanties, zoals de overheid, banken, providers, loterijen, en verzekeraars worden gebruikt om informatie en bank- en persoonsgegevens in te winnen door middel van echt lijkende emails en websites waarin gevraagd wordt naar inloggegevens, creditcardinformatie, en andere persoonlijke informatie. Phishing komt tegenwoordig ook voor via de telefoon en post. Door middel van phishing is het mogelijk dat er misbruikt wordt gemaakt van identiteitsfraude, waarbij er onder iemands naam uitkeringen worden aangevraagd, betalingen en bestellingen worden gedaan, en bankrekeningen en creditcardrekeningen worden geopend. Dit valt tevens onder oplichting en diefstal. Ook aankoopfraude, zoals malafide ticketwebsites en marktplaatsverkopers, valt onder phishing.

Aanvallen

Aanvallen komen niet veel voor doordat de bescherming hiertegen een aantal jaar geleden is opgeschroefd door de meeste bedrijven. Echter worden aanvallen, zoals DDOS aanvallen en hackpogingen door breaches, nog steeds uitgevoerd. Een DDOS aanval is de meest voorkomende vorm van een cyberaanval. Deze Distributed Denial Of Service bestaat uit overbelasting van de server door in een keer een grote hoeveelheid aan informatie en verzoeken naar het netwerk te sturen. Hierdoor wordt het deze traag en valt in sommige gevallen uit, waardoor een systeem, website, of netwerk voor langere tijd onbereikbaar is voor anderen. Dit kan vooral grotere bedrijven veel geld kosten.

Consequenties en herstel

De meest gevreesde consequenties van een incident zijn doorgaans een stilval van werkzaamheden en misgelopen omzet. Echter vallen reputatieproblemen, data- en gegevenslekken, en privacyrisico's onder de lange termijn gevolgen. Het is van groot belang dat er zo snel mogelijk wordt gehandeld in het geval van een incident om de impact en gevolgen te beperken. Geautomatiseerde responses, uitgewerkte procedures, regelmatige check-ups en updates, en algemene alertheid zijn al de helft van het werk en zorgen voor een juiste voorbereiding waardoor een snellere hersteltijd gemakkelijker gerealiseerd kan worden.

Monitoring en ondersteuning

MediaMere is expert in het voorkomen, verweren, en herstellen van cyberaanvallen. Door een uitvoerige risicoanalyse wordt gemeten hoe goed uw bedrijf of organisatie is voorbereid op een mogelijke aanval. Daarnaast wordt er gekeken naar de kennis van medewerkers en betrokkenen en wordt daar waar nodig bijgeschoold over de gevaren en dreigingen en hoe te handelen in geval van een probleem. MediaMere is in staat om technische maatregelen te nemen en uw organisatie te beschermen en te monitoren tegen alle soorten cyberaanvallen.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie