Drones

Drones

Websites met videoís hebben 50x meer kans om op de eerste pagina van Google te komen.

Edwin de Vries (2017) - Media, Informatie en Communicatie Entrepreneur

Drones zijn op afstand bestuurbare, onbemande vliegtuigjes of helikopters met 3 of meerdere propellers. Zo zijn er tricopters (3 propellers), quadcopters (4 propellers), hexacopters (6 propellers) en octocopters (8 propellers) en zijn ze verkrijgbaar in licht- of zwaargewicht modellen. Drones zijn al een tijdje populair onder de grotere bedrijven en organisaties, zoals Google, Facebook, luchtvaartmaatschappijen, overheidsinstanties, en sportverenigingen. De interesse in drones wordt steeds groter, niet alleen op de zakelijke markt, maar ook onder particulieren.

Drones bieden voor bedrijven een interessante mogelijkheid aan. Denk aan het opnemen van een bedrijfsvideo, documentaire, of het snel en effectief bewaken en inspecteren van gebouwen of land. Beelden opgenomen met een professionele drone geven extra dimensie aan een film dankzij de birds eye view, waar veel bedrijven reeds gebruik van maken. Denk aan autoreclames met beelden van bovenaf, of bedrijfsvideo's met een duidelijk overzicht van het gehele terrein. Dankzij drones zijn dit soort beelden toegankelijker geworden en kan geen video meer zonder.

Wet- en regelgeving van drones

Echter zijn er een aantal regels verbonden aan het gebruiken en besturen van een drone om misbruik en overlast te voorkomen. Zo zijn er verschillende zones in Nederland waar gelimiteerd of zelfs helemaal niet gevlogen mag worden met een drone. Dit om ongelukken met andere luchtvaartuigen en mensen of dieren op de grond te voorkomen. Doorgaans is de regel dat bij daglicht er tot een maximale hoogte van 120 meter gevlogen mag worden. Er mag niet gevlogen worden boven bebouwing, wegen, spoorlijnen, luchthavens, industriegebieden en mensenmenigten, en drones dienen voorrang te verlenen aan vliegtuigen, zweeftoestellen, ballonnen, luchtschepen, en helicopters.

Toepassingen

MediaMere beschikt over een Phantom 3 drone met 2.7K HD video camera welke haarscherp en stabiel beeld op neemt dankzij de ingebouwde stabilization. Deze drone wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld voor het opnemen van bedrijfsvideo's, het in kaart brengen van gebieden, bewaking en inspecties, en luchtfotografie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Waar kan je drone voor inzetten?

Maak kennis met Martijn.

Ik ben Martijn en zou u graag verder willen helpen. Wilt u in contact komen?
 

Daag Martijn en het team uit.
CAPTCHA image for SPAM prevention Lukt het niet met lezen? Klik hier voor een nieuwe bevestigingscode.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie