3D printen

3D printen

3D printen is de toekomst.

Martijn de Vries (2017) - Media, Informatie en Communicatie Entrepreneur

Rapid prototyping, Additive Manufacturing, Rapid Manufacturing, of simpelweg 3D-printen; een productietechniek welke al meer dan 30 jaar bestaat, maar pas de laatste jaren wint aan populariteit. Een digitaal 3D design wordt omgezet naar een werkelijk geprint object door lagen op elkaar te stapelen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Waar voorheen enkel gesmolten plastic gebruikt kon worden, is het tegenwoordig mogelijk om verschillende materialen te gebruiken om levensechte objecten te produceren. Van kunstenaars en ontwerpers tot aan de medische en wetenschappelijke sector; 3D printen vormt de toekomst voor verschillende branches.

Tegenwoordig worden onder andere kunst, design, architectuur, speelgoed en gadgets met een 3D printer gemaakt. Ook de medische en tandheelkundige industrie maken volop gebruik van de mogelijkheden en voordelen van 3D printing. Ook is deze manier van printen voor de zakelijke markt erg interessant, omdat productiecapaciteit en productiesnelheid verhoogt kunnen worden. Daarnaast is het een kostenbesparende manier om een prototype te ontwikkelen zonder enige levertijd. 3D printers kunnen grote, complexe voorwerpen printen, van maquettes tot aan vliegtuigonderdelen, en er zijn dan ook al vele bedrijven die zich hier helemaal op richten als dienstverlening.

MediaMere beschikt over een 3D printer welke in staat is kleine objecten op zeer nauwkeurige wijze te printen. Tevens is deze printer in staat om in full colour te printen, waardoor objecten er nog levensechter uit komen te zien. Door op verschillende soorten materialen te printen kan er gekozen worden tussen zwaarte, stevigheid, en leversnelheid. 

Maak kennis met Martijn.

Ik ben Martijn en zou u graag verder willen helpen. Wilt u in contact komen?
 

Daag Martijn en het team uit.
CAPTCHA image for SPAM prevention Lukt het niet met lezen? Klik hier voor een nieuwe bevestigingscode.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie