Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Meer dan de helft van zoekopdrachten in Google komt van smartphones.

Martijn de Vries (2017) - Media, Informatie en Communicatie Entrepreneur

Al is een website nog zo mooi, als de zoekmachine deze niet kan vinden, kunnen klanten dat vaak ook niet. Daarom is het van groot belang dat een website zo volledig mogelijk voldoet aan de eisen die Google stelt om gevonden te worden. Het voldoen aan deze eisen heet Search Engine Optimalisation, letterlijk het optimaliseren van een website om een zo hoog mogelijke positie op Google te krijgen.

Hoe werkt SEO?

De manier waarop zoekmachines een website indexeren wordt steeds ingewikkelder. Zo komen er steeds meer eisen aan een merken om ge´ndexeerd te worden. De eisen hebben veelal te maken met de opbouw van een website. Zo kijkt de zoekmachine naar de ALT tekst van een afbeelding, de plaatsing hiervan, en de grootte van het bestand. Ook wordt er streng gekeken naar de teksten; een pagina moet een minimum aantal woorden bevatten en daarnaast nog gebruik maken van zoveel mogelijk keywords. Keywords zijn zoektermen waar veel op gezocht wordt binnen een branche of markt. Door deze keywords te analyseren kan er worden ingeschat wat de kansen zijn om op de eerste pagina te komen. Een nieuw merk heeft namelijk minder kans om bovenaan te komen bij een populaire zoekterm waar al jarenlang onderhouden websites bovenaan staan. Daarnaast kan gekeken worden naar de groei in populariteit van een zoekterm, pagina, of website door regelmatig een keyword analyse uit te laten voeren.

SEO trucs

Onze enthousiaste tekstschrijvers weten als geen ander hoe zij een tekst op zodanige manier kunnen schrijven dat deze gemakkelijk ge´ndexeerd wordt door een zoekmachine. Dankzij hun jarenlange ervaring met het schrijven van SEO-gerichte teksten weten zij de keywords op dusdanige manier toe te passen zodat deze niet storend overkomen tijdens het lezen.

Door een website online te zetten voordat deze daadwerkelijk af is, bijvoorbeeld door middel van een 'onder ontwikkeling pagina', kan deze sneller een hoge positie verkrijgen. De website wordt namelijk al ge´ndexeerd door Google en wordt meegenomen in de zoekresultaten.

Meer informatie over marketing

Gerelateerde projectcases

ALFEN - TBI

Schoonheidsinstituut
Panta Rhei

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie